Skip to main content
Elävä säätiön vuosi 2023 oli täynnä 15-vuotista juhlahuminaa, vauhtia ja lukuisia kohtaamisia toimipisteissämme. Tämä näkyi myös säätiön tunnusluvuissa.
Säätiön valmennuksessa oli viime vuonna 842 henkilöä, joista nuoria oli 319. Yli 70% valmentautujista sai kauttamme positiivisia askelmerkkejä työ- ja opintourilla eteenpäin. Olimme myös merkittävä työllistäjä: tarjosimme työsuhteen 111 henkilölle, joihin lukeutuivat meillä palkkatuella työskennelleet, valmentajamme sekä sesonki/kesätyöntekijät.
Otimme vastaan toimipisteissämme yli 620 000 kiloa erilaista lahjoitustavaraa, joista suurin osa löysi kauttamme uuden kodin tai käyttötarkoituksen. Muun muassa huonekaluja myytiin yli 19 000 kappaletta, astioita yli 120 000 kpl ja erilaisia kodintekstiilejä yli 32 000 kappaletta. Näiden kaikkien tuotteiden takaa löytyy aina ihminen, joka on tuotteet kuljettanut, puhdistanut, hinnoitellut ja myynyt.
Elävä kauppa -myymälöissä asioi ennätysmäärä asiakkaita, peräti 155 000 henkilöä. Tuhannesti siis kiitoksia, kun olette tukeneet tärkeää toimintaamme näinä vaikeina taloudellisina aikoina.
Olemme huolissamme julkisen rahoituksen ja avustusten vähenemisestä ja samalla työttömyyden ja eriarvoisuuden kasvamisesta. Toivomme ja haastamme näiden tunnuslukujenkin valossa alueen päättäjiämme muistamaan niin meidän kuin muidenkin järjestötoimijoiden merkityksen maakuntamme hyvinvoinnin edistäjänä ja syrjäytymisen ehkäisijänä. Tälläisia tuloksia on mahdotonta tehdä ilman riittäviä taloudellisia resursseja. Yleishyödyllisiä toimijoita ei saisi myöskään jättää yksin markkinavoimien jalkoihin.
Tehdään tänäkin vuonna yhdessä lisää elämää Eläväksi!