Skip to main content
Elävä säätiö lopettaa toimintansa Leppävirralla
Tiedote 26.9.2023
Elävä säätiö lopettaa toimintansa Leppävirralla.
Lopettamisen pääsyynä on Leppävirran kunnan päätökset siirtää työllistämistoiminta omalle vastuulleen vuoden 2024 alusta. Näiden päätösten vaikutukset aiheuttavat säätiölle tilanteen, jossa toiminnan taloudelliset toimintaedellytykset ja kannattavuus eivät ole realistisia, kun kunta ei enää avusta säätiön toimintaa rahallisesti.
Säätiö on toteuttanut Leppävirralla 11 vuoden ajan valmennustoimintaa ja ja tarjonnut työsuhteita haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille yksikössään monipuolisen työtoiminnan muodossa. Työtehtävien ja sosiaalisen vahvistamisen kautta monet valmentautujat ovat saaneet tukea siirtyäkseen työ- ja opintoelämään. Säätiön työtehtävät ovat liittyneet mm. myynti- ja asiakaspalveluun ja logistiikkatehtäviin Elävä kauppa -kierrätysmyymälässä, erilaisiin puu- ja rakennustehtäviin, painatus- ja teippauspalveluihin tai toimintaan nuorten starttipajalla. Säätiö toteuttaa myös Kelan ammatillista kuntoutusta ja työhönvalmennusta Laakuntien toimintayksikössään.
Säätiö suunnittelee nyt osatoimintojen siirtämistä Varkauteen ja muihin toimipisteisiin Säätiö aloittaa Leppävirran Elävässä kaupassa loppusyksyn aikana loppuunmyynnin ja toiminta tiloissa päättyy vuodenvaihteessa.
“Toivotamme leppävirtalaiset tervetulleeksi Varkauden toimipisteelle ja Elävään kauppaan. Leppävirran toiminnasta vapautuvat tilat soveltuvat muuten erinomaisesti monenlaiseen yritys- ja yhteisökäyttöön”, vinkkaa toimitusjohtaja Erno Kääriäinen.
Lisätietoja
Erno Kääriäinen
Toimitusjohtaja
Elävä säätiö sr
erno.kaariainen@elava.fi
0440225832