Skip to main content

Eräänä kauniina marraskuisena pakkasaamuna yksilövalmentajat Maija, sekä Mervi saapuivat hymyillen luoksemme. Keskenään miettiessään he olivat saaneet ajatuksen, joka olisi samalla pienimuotoinen haaste, että varsin oiva tilaisuus oppia jotakin uutta. Meitä oli kolme sosionomiopiskelijaa, joista kukin suoritti harjoitteluaan Elävä Säätiön toiminnan yhteydessä. Olimme reippaita ja innokkaita uuden oppimisen suhteen, joten tartuimme tähän meille tarjottuun haasteeseen kaikella ilolla.

Ainoana ohjenuorana saimme vain sen tiedon, että meidän tulisi järjestää jonkinlaista ohjelmaa Elävän Säätiön valmentautujille. Ketä ottaisimme mukaan, mitä ohjelmaa järjestäisimme ja milloin sen kaiken toteuttaisimme? Se kaikki jäi meidän opiskelijoiden pähkäiltäväksi.

Kukin meistä suoritti omaa harjoitteluaan eri tavoin ja eri yksiköissä, joten ensimmäisenä meidän tuli kokoontua sopivalla hetkellä keskenämme ideoimaan. Yhteisten lounastaukojen puitteissa nämä tapaamiset ja teemapäivän ideoimiset olivat helppo toteuttaa. Päädyimme yksissä tuumin toteuttamaan opiskelija Tarjan ehdotuksen valmentautujille järjestettävästä pienimuotoisesta pikkujoulusta, joka tarjoaisi hieman piristystä tavalliseen työpäivään.

Elävän Säätiön Kuopion toimipiste on varsin suuri ja saman katon alle mahtuu kaikenlaista toimintaa hyvin erilaisine työpajoineen, että suurin määrin valmentautujia. Heille suunnatun pikkujoulun myötä meille oli itsestään selvää, että joka ikinen pyydetään mukaan ja jokaiselle varataan tarpeeksi glögiä juotavaksi ja piparia syötäväksi.

Koska pelkkä glögin juominen ja piparin mussuttaminen kaikessa hiljaisuudessa ei olisi itsessään erityisen viihdyttävää, niin mietimme porukalla hieman jotakin muuta. Kaikkia mahdollisia ohjelmanumeroita miettiessämme katseemme osuivat eräässä hyllyssä kaikessa hiljaisuudessa istuvaan pieneen bingokoneeseen ja koimme sen heti sopivan ohjelmaamme.

Pikkujoulujen viettämiseen sopivan tilan varattuamme pääsimme penkomaan Elävä Säätiön varaston perukoilla olevia hyllyjä, jotka olivat täynnä jouluaiheisia liinoja, koristeita ja kaikenlaisia muitakin juhlallisia tavaroita. Ostoskärryt olivat pian täynnä tarvitsemiamme joulutarvikkeita.

Joulukuun ensimmäinen päivä koitti ja normaalista työharjoittelupäivästä poiketen pääsimme innoissamme koristamaan ryhmätilaa, joka oli varattu neljäksi tunniksi käyttöömme. Olimme vieneet huolella laaditun lapun jokaisen työpisteen läheisyyteen, jossa järjestämäämme pikkujoulua mainostettiin. Mainoslapuista huolimatta Opiskelija Kalle päätti kiertää talon kaikki työpisteet ja käydä vielä henkilökohtaisesti kutsumassa jokaisen valmentautujan mukaan.

Tilaisuus oli ilmoitettu alkamaan kello yhdeltätoista, mutta muutama innokas oli paikalla jo muutamaa minuuttia aiemmin. Pikkuhiljaa ihmisiä tuli paikalle enemmänkin ja niinpä päivän ensimmäinen kierros bingoa pääsi käynnistymään.

Opiskelija Niko komean puheäänensä myötä oli kuin syntynyt bingoisännäksi. Bertat, Iivarit, Niilot, Gideonit ja Oskarit kaikuivat kuuluvasti bingoaiheisten vitsien saattelemana innokkaalle joukolle pelaajia. Osa oli ennestään kokeneita bingolappujen täyttäjiä ja osa oli ensikertalaisia. Heidät opastettiin alkuun ja joka ikinen pääsi hommasta äkkiä jyvälle.

Ensimmäiset vaaka- ja pystyrivit toivat onnekkaille pelaajille palkinnoksi lounasravintola Ahjoon kelpaavat kahviliput ja koko ruudukon täyttymisestä niitä tienasi kaksi. Vaikka palkinnon arvo ei ollut rahallisesti mikään suuri, se silti korotti hieman pelin panoksia. Voittamisen iloa ei luonnollisesti jokainen päässyt kokemaan, mutta yhdessä koettu jännitys ja iloiset hetket bingolappujen täyttyessä olivat kaikkia viihdyttäviä.

Opiskelijoiden järjestämässä pikkujouluissa vierailleet valmentautujat näyttivät viihtyvän varsin kivasti ja he lähtivät hyväntuulisina takaisin työpajoilleen. Päivä oli onnistunut myös opiskelijoiden näkökulmasta, sillä pääsimme itsekin viettämään täysin erilaista, hieman rennompaa päivää.

Haluaisimme kiittää ennen kaikkea jouluiseen hetkeemme osallistuneita valmentautujia, että myös Elävän Säätiön ahkeraa väkeä, jotka tekivät tämän kaiken mahdolliseksi. Oli ilo olla mukana!

Rauhallista ja mukavaa joulun odotusta kaikille!

-Kalle opiskelija-