Skip to main content

Kuopiosta Elävä säätiöltä Jyväskylään Nuori 2023 tapahtumaan lähtivät Nuotti-valmentaja Sari ja startin valmentaja Veera. Tapahtumaan osallistuttiin kaikkina kolmena päivänä tiistaista torstaihin 18.-20.4. Tiistaina aamupäivällä suunnattiin junalla Kuopiosta Jyväskylään ja rautatieasemalta suoraan Paviljonkiin tapahtumapaikalle. Aika moni muukin oli jättänyt saapumisen paikan päälle viime tippaan ja avajaisten aika meni pitkälti jonottaessa ilmoittautumiseen ja narikkaan. Paikalla oli hurjan paljon nuorisoalan ammattilaisia ja kokoaikainen porina kantautui korviin.  

Puheenvuoroja oli tarjolla monta yhtä aikaa ja valinta eri vaihtoehtojen välillä oli välillä haastavaa! Puheenvuoroista mukaan tarttui erilaisia ajatuksia ja muutamia ihan käytännön asioitakin.  Näytteilleasettajia messualueella oli myös runsaasti ja kolmen päivän aikana alue kierrettiin useita kertoja, aina uusia pisteitä löytäen. (Liekö vaihtoivat paikkaa, vai oliko osallistujien huomiokyky hälyssä hieman heikko?) Messualueelta töihin vietäväksi löytyi monenlaista esitettä kiinnostavista toimijoista ja hankkeista, julisteita, tarroja ja tietolehtisiä.  

Kävimme kuulemassa monia erilaisia puheenvuoroja, muun muassa sateenkaarierityisemmästä nuorisotyöstä, Non Fighting Generationin puheenvuoro ArvotOnko? – Olenko arvoton vai arvokas, mihin arvoni perustuvat, työturvallisuudesta nuorisotyössä, Raisa omaheimon puheenvuoro – Ratkaisuja läskeille- Miten tukea kehorauhaa nuorisotyössä, Marja Kihlströmin puheenvuoro Puhu Muru: jokainen on seksuaalikasvattaja ja Harri Henttisen puheenvuoro erilaisuudesta, vain muutamia mainitaksemme.  

Kolme päivän messurupeama oli osaltaan raskas (vaikkei iltaohjelmiin asti edes jaksettu osallistua), mutta antoisa. Päivillä korostuu se, kuinka mahtavia ihmisiä työskentelee yhteisten nuorten ja yhteisten haasteiden kanssa. Päiville mahtui myös paljon kohtaamisia vanhojen ja uusien tuttujen kanssa, sekä tietysti maksutonta kahvia. Paljon kahvia.