Skip to main content

Hymy oli herkässä ja itkukin lähellä, kun posti kiikutti Elävä säätiön toimitusjohtajalle Erno Kääriäiselle kutsun Tasavallan Presidentin kansliasta Linnan juhliin. “Tämä huomionosoitus kuuluu koko säätiön väelle eikä vain minulle ja sitä on syytä juhlia meidän kaikkien niin henkilökunnan, valmentautujien kuin asiakkaidenkin. Olen todella ylpeä ja iloinen, että säätiömme vuosien yhteiskuntatyö huomioidaan tällä tavoin. Erityisesti omistan tämän nuorillemme, jotka tarvitsevat monenlaista tukea tässä maailman ajassa”

Kutsun jälkeen alkoikin pähkäily siitä, mikä olisi paras tapa saada viestittyä säätiön toiminnasta asuissakin. Elävä kauppa- myymälästä löytyikin upea juhlalaukku, joka lähti tuunaukseen Kuopion nuorten pajalle. Laukun muokkausta lähdettiin suunnittelemaan kantajan toiveiden mukaan ja luonnostelun jälkeen pyydettiin nuoria mukaan eri työvaiheisiin. Laukusta irroitettiin vanha hihna ja valittiin tilalle uusi, joka kiinnitettiin pihdeillä paikoilleen. Sen jälkeen irroiteltiin vanhoja kangasmerkkejä. Koska juhliin osallistuva toimitusjohtajan puoliso halusi sairaanhoitajan työhönsä liittyvän kultaisen kansainvälisen lasten syöpien tunnuksen, kultanauhan, mukaan näkyväksi, ommeltiin se ompelukoneella, kiinnitettiin siihen metallinen suomileijona- nappi ja koko komeus kiinnitettiin laukkuun. Sen jälkeen valmistettiin vanhasta lusikasta uusi koru, joka kiinnitettiin paikoilleen laukun sisäpuolelle. Sitten kokonaisuus viimeisteltiin ompelukoneella ja liimauksilla.

Laukun tuunaukseen valmentaja Veera Roivaisen ohella osallistuivat Anette Kukkonen, Jessica Kokkonen, Nitta Pitkänen ja Roosa Pakkanen.

Toinen koriste, mekon ruusuke, valmistettiin Siilinjärvellä, Elävä säätiön pajalla. Ruusukkeeseen on käytetty vain kierrätystekstiilejä, joita sommittelemalla syntyi mestariteos. Ruusuke valmistui valmentaja Henna Kamppurin johdolla ja siihen osallistuivat Timo, Jasmin P, Jasmin J, Anceliga ja Kari.

Molempia kannetaan suurella ylpeydellä ja kiitollisuudella miljoonien silmäparien edessä itsenäisyyspäivänä. Suurkiitos kaikille luoville mestareille!

Linnan juhlien kutsu ja koko juhlapäivä halutaan säätiön puolelta omistaa kaikille nuorillemme, joita säätiö kohtaa vuosittain toiminnoissaan yli 350 ja tukee jokaista elämässä eteenpäin.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!