Skip to main content

Pohjois-Savo

Tuotamme koko Pohjois-Savon alueella Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluita, Nuotti-valmennusta ja TEAK, työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta, sekä työhönvalmennuksena Työkoutsi-hanketta.

NUOTTI-valmennus

Nuotti-valmennus on Kelan ammatillista kuntoutusta 16-29-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman opiskelu- tai työpaikkaa, eivät ole asepalveluksessa, tai opiskelevat, mutta opinnot ovat vaarassa keskeytyä. Valmennus on tarkoitettu nuorelle, jonka toimintakyky on jostain syystä heikentynyt tai tulevaisuuden suunnittelu muuten on yksin hankalaa.

Nuotti-valmennuksessa nuori saa itselleen oman Nuotti-valmentajan, jonka kanssa hän tapaa toivomissaan paikoissa (esimerkiksi nuoren luona, kirjastossa, kahvilassa tai Elävä-säätiön toimipisteellä). Jokaisen nuoren kanssa mietitään hänen tilanteeseensa sopivat tavoitteet ja keinot, joilla tavoitteisiin on mahdollista päästä. Koska palvelu on Kelan ammatillista kuntoutusta, pyritään sen aikana ottamaan askeleita kohti opintoja ja työelämää.

Valmennuksen aikana voidaan esimerkiksi tehdä yhteistyötä verkostojen kanssa, kartoittaa nuoren vahvuuksia, hoitaa asioita, miettiä ammatinvalintaa tai harjoitella erilaisissa tilanteissa toimimista. Nuotti-valmennus sisältää 20 tuntia valmennusta, viiden kuukauden aikana ja valmennuksen ajalle nuori voi hakea Kelalta kuntoutusrahaa.

Nuotti-valmennukseen haetaan Kelan kautta. Nuori, tai hänen läheisensä voi ottaa yhteyttä Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205 ja kertoa, että nuori haluaa hakea Nuotti-valmennusta. Hakemiseen ei tarvita lääkärinlausuntoa, eikä paperihakemusta, vaan kelan asiantuntija haastattelee nuoren yleensä puhelimitse.

Lisätietoa Nuotti-valmennuksesta ja siihen hakeutumisesta saat Kelan nettisivuilta tai yksilövalmentajiltamme!

Elävä säätiö tuottaa Nuotti-valmennusta koko Pohjois-Savon alueella.

Lähetä meille viesti

  Ethän lähetä salassa pidettäviä tai henkilökohtaisia tietoja tässä viestissä, sillä viesti lähetetään jaettuun sähköpostikansioon!

  Nimi
  Sähköposti
  Puhelinumero
  Paikkakunta
  Valitse yhteydenoton aihe:
  Haluan, että minuun otetaan yhteyttä ensisijaisesti
  Viestisi

  Yhteystiedot

  Nevalainen Anne

  Yksilövalmentaja, Nuotti-valmennus

  TEAK -Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

  TEAK on Kelan ammatillisen kuntoutuksen palvelu, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea oman työelämänsä urasuunnitelmien tekoon ja ammatinvalintaan, sekä eri ammattialojen soveltuvuuden varmistamiseen. Palvelusta saa tukea ja ohjausta työllistymiseen avoimille työmarkkinoille. Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa on kolme vaihtoehtoista palvelulinjaa.

  • Työkokeilussa saa tukea urasuunnitelman tekemiseen. Ammattialan tai koulutusalan sopivuus varmistetaan kokeilemalla työtä avoimilla työmarkkinoilla yhdessä, tai useammassa työpaikassa. Työkokeilu kestää enintään 60 päivää.
  • Työhönvalmennus tukee palkallisen työpaikan hakemisessa ja aseman vakiinnuttamisessa työmarkkinoilla. Työhönvalmennus kestää 60–180 päivää.
  • Työkokeilu ja työhönvalmennus yhdistelmäpalvelu sopii, kun tarvitaan enemmän tukea sekä soveltuvan ammatin valinnassa, että työmarkkinoille sijoittumisessa. Tämä palvelu kestää 120–240 päivää.

  Koko kuntoutusprosessin ajan tukena on oma työhönvalmentaja, joka ohjaa kuntoutuksen kaikissa vaiheissa. Kuntoutuspäivien pituus ja määrä viikossa sovitaan yksilöllisesti tilanteen mukaan.

  Elävä säätiö toteuttaa työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta Kuopion kaupunkialueella Kuopion Teollisuuskadun toimipisteessä. Pohjois-Savon alueen ammatillisen kuntoutuksen palvelu toteutetaan Leppävirran Laakuntien toimipisteessä.

  Näin haet kuntoutukseen:

  • Ammatilliseen kuntoutukseen haetaan Kelan hakulomakkeella KU101, jonka löydät osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet. Hakemus palautetaan kelaan, missä autetaan oikean palvelun valitsemisessa. Yli 29-vuotias tarvitsee hakeutumiseen lääkärin b-lausunnon.
  • 16-29-vuotiaat voivat hakeutua palveluun nuoren ammatillisena kuntoutuksena ilman b-lausuntoa, ottamalla yhteyttä kelan puhelinpalveluun 020 692 205

  Lisää hakemisesta, sekä TEAK -palvelusta löydät osoitteesta www.kela.fi/tyollistymista-edistava-kuntoutus

  Lähetä meille viesti

   Ethän lähetä salassa pidettäviä tai henkilökohtaisia tietoja tässä viestissä, sillä viesti lähetetään jaettuun sähköpostikansioon!

   Nimi
   Sähköposti
   Puhelinumero
   Paikkakunta
   Valitse yhteydenoton aihe:
   Haluan, että minuun otetaan yhteyttä ensisijaisesti
   Viestisi

   Yhteystiedot

   Karhunen Sanna

   Yksilö- ja työhönvalmentaja

   Korhonen Jonna

   Yksilö- ja työhönvalmentaja, TEAK

   Lehtomäki Jari

   Yksilö- ja työhönvalmentaja, TEAK ja nuoret

   Default Image

   Yksilö- ja ammattitaitovalmentaja, TEAK + muut

   Porkola Minna

   Yksilö- ja työhönvalmentaja, TEAK

   Räisänen Pirjo

   Yksilö- ja ammattitaitovalmentaja, TEAK + muut

   Työhönvalmennus

   Työhönvalmennus Elävä säätiöllä on toiminnallista ja työelämälähtöistä, jossa mahdollisuuksien mukaan mallinnetaan aitoja työtehtäviä, tunnistetaan työelämän oppimisympäristöjä ja mahdollistetaan vahvemmat, suorat työllistymiset avoimille työmarkkinoille.

   Valmennus voi olla sinulle oikea, jos olet työtön työnhakija ja tarvitset tukea työ- ja/tai koulutuspaikan löytämiseen. Valmennuksen tarkoituksena on kehittää ja edistää työnhaku- ja/tai koulutusvalmiuksia. Tavoitteena on työllistyminen avoimille työmarkkinoille tai siirtyminen opiskelemaan työllistymistäsi edistävään koulutukseen.

   Valmennuksessa hyödynnetään sinun omia vahvuuksiasi ja ammatillista osaamista työnhaussa ja/tai koulutuspaikan saamisessa. Tarjoamme uudenlaisia, suorien työllistymisten mahdollisuuksia paikallisiin yrityksiin. Valmennuksen aikana tutustutaan ja perehdytään erilaisten yritysten ympäristöihin, käytäntöihin ja myös työyhteisöihin.

   Työkoutsi

   Työkoutsi on toiminnallinen ja työelämälähtöinen hanke, jossa mahdollisuuksien mukaan mallinnetaan aitoja työtehtäviä, tunnistetaan työelämän oppimisympäristöjä ja mahdollistetaan vahvemmat, suorat työllistymiset avoimille työmarkkinoille.

   Hankkeen tavoitteena on vastata työpaikkojen/yritysten henkilöstön saatavuuteen Pohjois-Savossa toiminnallisen työ- ja työhönvalmennusmallin kautta. Kohderyhmänä vuonna 2023 ovat yli 18-vuotiaat työttömät työnhakijat Pohjois-Savon alueella.

   Hankkeeseen asiakkaita ohjaavat Pohjois-Savon TE- toimisto ja työllisyyden kuntakokeilun kunnat (Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi, Lapinlahti, Vieremä, Sonkajärvi).

   Valmennuksen aikana kartoitetaan mm. työ- ja toimintakykyä sekä osaamista. Vahvistetaan työelämä- ja työnhakutaitoja sekä on mahdollisuus suorittaa työllistymiseen tarvittava korttikoulutus (esim. työturvallisuuskortti). Prosessin aikana voidaan tehdä oman alaan liittyvää yritys/oppilaitosyhteistyötä, yritys/oppilaitosvierailujen ja yritys/oppilaitosesittelyiden muodossa. Valmennuksen aikana asiakkaalla on mahdollisuus toteuttaa ”jobshadowing” – menetelmää, jossa tulevia työtehtäviä käydään seuraamassa tulevassa työpaikassa.

   Valmennuksen aikana voi olla työkokeilussa tai työskennellä palkkatuella yrityksessä tai Elävä säätiön työpajoilla. Valmennus voi toteutua sovitusti myös pelkästään valmennustapaamisina.

   Työhönvalmentaja kulkee prosessissa mukana valmentaen asiakasta sekä tukien yritystä asiakkaan työskentelyn onnistumiseksi (mm. sopimuksiin liittyvät asiat, mahdolliset ongelmatilanteet).

   Työhönvalmennuksen tavoitteena on vähentää tukea vähitellen molemmille osapuolille siten, että asiakas jatkaa työhönvalmennuksen tuen jälkeen työskentelyä yrityksessä tai siirtyy opiskelemaan.

   Tässä Työkoutsin esite

   Lähetä meille viesti

    Ethän lähetä salassa pidettäviä tai henkilökohtaisia tietoja tässä viestissä, sillä viesti lähetetään jaettuun sähköpostikansioon!

    Nimi
    Sähköposti
    Puhelinumero
    Paikkakunta
    Valitse yhteydenoton aihe:
    Haluan, että minuun otetaan yhteyttä ensisijaisesti
    Viestisi

    Yhteystiedot

    Juutilainen Sari

    Työhönvalmentaja, Työkoutsi-hanke

    Kainulainen Maija

    Yksilö- ja työhönvalmentaja, Työkoutsi-hanke

    Marjusaari Jaana

    Vastaava työhönvalmentaja, Työkoutsi-hanke

    Nukarinen Eeva

    Työhönvalmentaja, Työkoutsi-hanke