Skip to main content

Haluan kumppaniksi

Teemme laajaa ja monipuolista yhteistyötä alueemme erilaisten ja erikokoisten yritysten kanssa esimerkiksi alihankintatöinä, yhteisinä hankkeina sekä yhteiskuntavastuutoimintana. Yhteistyökumppanuuden etuja ovat myös ESG-raportointiin liittyvät toimenpiteet, joihin säätiö omien tunnuslukujenkin valossa voi antaa uutta näkökulmaa. Vuosittain käsittelemme yli 600 000 kg erilaisia materiaaleja, valmennuksessa on yli 800 haavoittuvassa asemassa olevaa ja työllistämme noin 100 henkilöä eri ammattitehtävien kautta.

Alihankintatöinä teemme esimerkiksi Kuopiossa kuljetusalustoja teollisuuden käyttöön ja Jätekukon kanssa yhteistyössä poistotekstiilin keräystä ja lajittelua. Yhteistyössä alihankintatöiden suhteen pääosassa on työllistämistä edistävät piirteet ja ammattiosaamisen karttuminen.  Viime aikoina olemme tehneet myös näkyvää yhteiskuntavastuutyötä Matkus-kauppakeskuksen kanssa, järjestäen Pop-up- tapahtumia Matkuksessa, esimerkiksi pehmokuusen rakentamista lahjoitetuista pehmoleluista, jotka lahjoitettiin vastaanottokeskuksen lapsille.

Yritysten kanssa teemme yhteistyötä myös työhönvalmennuksen muodossa (Työkoutsi), jolloin mallinnamme yrityksen mahdollisia työtehtäviä omissa yksiköissämme ja pystymme näin tarjoamaan yrityksille valmiiksi työtehtäviin perehdytettyä työvoimaa. Työhönvalmennuksesta työntekijä saa tukea myös työsuhteen alkuun. Jos olet kiinnostunut osaavan työvoiman saamisesta yrityksellesi, ole rohkeasti yhteydessä!

Yritysyhteistyötä kehitetään koko ajan ja haemme uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön. Jos olet kiinnostunut yritysyhteistyöstä kanssamme, ole yhteydessä!

Yhteystiedot

Elävä säätiöllä on paljon eri alojen opiskelijoita suorittamassa erilaisia työssäoppimisjaksoja ja harjoitteluita. Tällä hetkellä teemme yhteistyötä opiskelijoiden ohjauksessa esimerkiksi Luovin, Spesian, Diakin, Sakkyn ja Savonian kanssa. Käytössämme on PAIKKO-järjestelmä, jonka kautta tutkintoperusteiset näytöt onnistuvat sekä osaaminen saadaan aidosti näkyväksi.

Oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista mielelläsi kanssasi keskustelee valmennus- ja laatupäällikkömme Kristiina Karhu.

Yhteystiedot

Karhu Kristiina

Valmennus- ja laatupäällikkö

Mahlanen Susanna

Tuotanto- ja kehittämispäällikkö

Teemme monipuolisesti yhteistyötä alueemme järjestöjen kanssa. Vaikutamme myös Pohjois-Savon järjestöneuvostossa. Yhteistyötä tehdään myös muiden toimijoiden kanssa, jotka tarjoavat tekemistä ja tukea valmentautujillemme, esimerkiksi Turvalinkin Päiväntasaajan ja Kulttuuripaja Luoteen, Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksen, Marttojen, Nuorisoseurojen ja Setlementti Puijolan kanssa. Säätiö on mukana myös ALTE-verkostossa, joka on alueellista nuorisotyötä tekevien toimijoiden yhteisverkosto.

Muiden alueemme työpajatoimijoiden kanssa teemme yhteistyötä erityisesti sen kautta, että Pohjois-Savon työpajojen alueellinen koordinaattori on Elävä säätiön yksilövalmentaja Henna Kamppuri.

Tuotamme tällä hetkellä Pohjois-Savon hyvinvointialueen kolmen kunnan alueelle sosiaalihuoltolain mukaisia palveluita sekä tuotamme kunnille erilaisia valmennuspalveluita, esimerkiksi kartoituspalveluita ja työhönvalmennusta.

Merkittävä yhteistyömuoto kuntien kanssa on myös nuorten työpajatoiminnan kehittäminen. Starttipajatoiminta on kehitetty aikoinaan säätiössämme, josta malli on levinnyt ympäri Suomea. Olemme alueemme suurin nuorten työpajatoimija. Nuoria säätiön toiminnassa on vuosittain lähes 400 henkilöä. Uusimpana kehitämme myös kansainvälisen nuorisotyön toimintoja.

Kuntien kanssa teemme myös monipuolisesti muuta yhteistyötä kiertotalous- ja ympäristöasioiden edistämiseksi sekä yhteiskuntatekojen vahvistamiseksi. Mielellämme keskustelemme erilaisista yhteistyömahdollisuuksista kanssanne.

Teemme yhteistyötä myös Kelan kanssa tarjoamalla Nuotti-valmennusta ja työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta Pohjois-Savossa. Lisäksi toiminnassanne on mukana rikosseuraamuslaitoksen ja työeläke- ja vakuutusyhtiöiden kautta ohjautuneita valmentautujia.

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä Elävä säätiön kanssa, älä epäröi olla yhteydessä! Olemme aina kiinnostuneita erilaisista yhteistyön mahdollisuuksista!

Yhteystiedot